Grote projecten

Julius Baller participeert ook in diverse grote projecten variërend van renovaties van oude monumenten tot bijzondere hedendaagse architectuurprojecten. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden.


messing trappen Fair Play Maastricht


Bijzondere toepassing van brut messing platstaf ten behoeve van wenteltrap, balustrade en hekwerken.


restauratie Koninklijk Theater Carré Amsterdam

plafond- en voorlijsten

zinken ornamenten


Het vernieuwen van de zinken geprofileerde plafond- en voorlijsten van het voorbalkon alsmede het restaureren en herplaatsen van de 16 stuks  zinken ornamenten.


restauratie Haags Gemeentemuseum

deur handgrepen

bronzen puien

bronzen glaspuien

doorgangen


Bij de grootschalige renovatie van Berlage's meesterwerk het Haags Gemeentemuseum restaureerde Julius Baller alle bronzen puien, bronzen dagstukken en bronzen kozijnen. Aan de buitengevels werden de bronzen raam- en deurpuien door Julius Baller vernieuwd.


renovatie Hoge sluis Amsterdam

lantaarns

gietijzeren sierstukken

ornamenten


Renovatie van de monumentale brug De Hoge Sluis te Amsterdam bouwjaar 1883 Rijksmonument. Onze werkzaamheden bestonden uit het renoveren van de ornamenten, lantaarns, gietijzeren sierstukken alsmede het zorgvuldig terugplaatsen.


gevelbekleding

koperen panelen & gezandstraalde figuratie

Naar ontwerp van architecten Zwarts en Jansma vervaardigde Julius Baller de voorgevel in koperen panelen met gezandstraalde figuratie. 

geperforeerde gepatineerde koperen plaat

Het nieuwbouwgedeelte van het hoofdkantoor van Woningbouwvereniging Het Oosten (nu Stadgenoot), het sculpturale ontwerp van architect Steven Holl, werd uitgevoerd in geperforeerde, gepatineerde koperen plaat.restauratie Beurs WTC rotterdam

bronzen winkelpui

bronzen becijfering

bronzen entree pui


Bij de renovatie van de Beurs WTC te Rotterdam uit 1936 - 1940 (architect J.F. Staal) zijn alle bronzen winkelpuien gerestaureerd en opnieuw gepatineerd, alsmede een 1 nieuwe pui vervaardigd volgens exacte detaillering.