Deuren & kozijnen


rijksmonument Blaak 34 Rotterdam

messing openslaande deuren


Zeer speciale openslaande deuren voor het rijksmonument Blaak 34 Rotterdam. De deuren en kozijnen zijn gebogen in een radius van 4 meter en zijn brandwerend. Het ijzeren Jansenprofiel van de deuren is bekleed met messing. Een mooie samenwerking met V8 architects en Blonkstaal Schoonhoven. 


gebronsd messing deuren

Binnendeuren in gebronsd messing

Voor een een riant woonhuis maakten wij naar ontwerp van de interieur-architect diverse omvangrijke binnendeuren in gebronsd messing.

gepolijste messing deur

Toegangsdeur in gepolijst messing

Chique toegangsdeur in gepolijst messing voor een kantoor in Amsterdam. De koninklijke uitstraling van dit materiaal komt hier volledig tot zijn recht. 

bronzen deur kasteel houten

Bij de restauratie van het fraaie kasteel Heemstede te Houten kreeg Julius Baller de opdracht de bronzen deurkozijnen te vervaardigen en te plaatsen. restauratie haags gemeentemuseum

deur handgrepen

bronzen puien

bronzen glaspuien


Bij de grootschalige renovatie van Berlage's meesterwerk het Haags Gemeentemuseum restaureerde Julius Baller alle bronzen puien, bronzen dagstukken en bronzen kozijnen. Aan de buitengevels werden de bronzen raam- en deurpuien door Julius Baller vernieuwd.


renovatie beurs WTC rotterdam

bronzen winkelpui

bronzen entree pui

entree pui detail


Bij de renovatie van de Beurs WTC te Rotterdam uit 1936 - 1940 (architect J.F. Staal) zijn alle bronzen winkelpuien gerestaureerd en opnieuw gepatineerd, alsmede een 1 nieuwe pui vervaardigd volgens exacte detaillering.